Panorama V

 

S mesiacom december  sa vkráda do príbytkov a detských srdiečok podmanivá vianočná nálada, ktorá sa s príchodom Svätého Mikuláša každým dňom stupňuje. O tom, že Svätý Mikuláš sa chystá navštíviť i Horné Kočkovce, sa niesla zvesť už niekoľko dní.

{jcomments on}

V prvú adventnú nedeľu sa stala v Kočkovciach veľká udalosť. Naozaj k nám opäť po roku zavítal Svätý Mikuláš aj so svojou družinou. Tento rok však nečakali detičky na Mikuláša pred domom.

Krátko pred 13:00 sa rozozvučali vianočné melódie a následne sa pred kostolom začali schádzať rodičia s naradostenými deťmi. Tam už totiž na nich čakal Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi anjelikmi a čertmi. Všetky deti postupne chodili za Mikulášom, hovorili básničky, spievali pesničky. Za svoje prednesy dostali balíčky plné sladkostí. Po rozdaní balíčkov nastal slávnostný okamih. Rozsvietil sa vianočný stromček, čo spôsobilo obrovskú radosť malým i veľkým.

{mosmodule module=Banner1}

Naprázdno neobišli ani tí skôr narodení. Pre nich bol pripravený vianočný punč i vianočné koláčiky. Vôňa, ktorá sa šírila dedinou pri pečení vianočných oblátok pani Valachovej, prilákala mnoho ľudí. Malé kočkovské korzo pred kostolom sa zaplnilo, všetci sme si vychutnávali vianočný punč, koláčiky i oblátky, počúvali vianočné piesne,  porozprávali sa a spoločne sa tešili na  príchod Vianoc.

Veľké poďakovanie patrí členom občianskeho výboru, ktorí akciu Mikuláš deťom pre deti zorganizovali. Samozrejme, veľké poďakovanie patrí aj  sponzorom, bez ktorých by neboli balíčky také bohaté a vianočný punč nebol taký dobrý a nebolo by ho tak veľa .

 

pt