Panorama V

 

Studené sobotné ráno neodradilo hŕstku nadšencov, ktorí chceli upraviť školský pozemok pôvodne slúžiaci na pestovateľské práce žiakov.

Prečítajte si celý článok .... A pozrite si aj fotografie z brigády v záložke Fotoalbum.

Studené sobotné ráno neodradilo hŕstku nadšencov, ktorí chceli upraviť školský pozemok pôvodne slúžiaci na pestovateľské práce žiakov. Okolo 20 dospelákov a 30 detí usilovne pracovalo a spolu s motorovou silou malého UNC stroja vyčistili školskú džungľu na nepoznanie. S trochou potu, špinavými rukami a smiechom chutili i špekačky s chlebíkom a následne deti neodolali zahrabať do pahreby i malé zemiaky. Chutili rovnako dobre, lebo im um uši nadskakovali a hlasno mľaskali. Jedna skupina detí pokrikovala, že sa to poorie a budú tam zemiaky a druhá rozhorčene oponovala, že nechcú zemiaky, že chcú ihrisko. Nakoniec sme všetko popili a pojedli a spokojne sme sa mohli rozísť. Ale aj tak, deťom to nedalo a strážili oheň až pokiaľ ich nezačali zvolávať rodičia domov. Že sa im deň páčil, svedčili o tom biele úsmevy v špinavých tvárach.

Neskonalá vďaka a obdiv petrí nielen zástupcom škôlky, školy , rodičom, či deťom, ale aj p. Balážovi Robertovi, ktorý nezištne pomohol mechanizáciu a ochotne pracoval s ostatnými i keď na škole nemá deti. Po terénnych úpravách ( vyťahanie koreňov , preoranie , zarovnanie terénu ) bude pozemok na jar pripravený na pravidelné kosenie a bude už len záležať na kompetentných ako bude vyzareť na konci roka.

Oravcová Sláva, člen ZRPŠ pri ZŠ s MŠ Slovanská  Púchov - časť Horné Kočkovce