Panorama V

Oznamy Farnosti Horné Kočkovce

25. Nedeľa v Cezročnom období 2020

Rozvrh svätých omší vo farnosti:

 

Horné Kočkovce

Dolné Kočkovce

Nosice

Pondelok  

18. 00

-

-

Utorok 

07. 00

-

-

Streda

18. 00

16. 30

-

Štvrtok 

07. 00

-

-

Piatok  

18. 00

16. 30

-

Sobota

-

-

17. 00

26. nedeľa v Cezročnom období

08. 30

11. 00

09. 45 

-

 

Zbierka pre potreby kresťanskej komunity na Boží hrob bola 605,-EUR. Dnes sa uskutoční zbierka na kňazský seminár. 

Tento týždeň budeme mať v kostoloch výzdobu z tohtoročnej úrody. Vami prinesenú zeleninu a ovocie budeme venovať Kňazskému semináru v Nitre. Komu sa urodilo viac a chcel by niečo z toho poslať do Kňazského seminára v NR, môže to priniesť na Farský úrad, kde si to bohoslovci prídu prevziať. Ďakujeme za vašu podporu.

Od soboty sa začína meniť čas svätých omší aj počas týždňa. (viz. rozpis)

Púchovský okres sa z  epidemiologického hľadiska nachádza v červenej zóne. To znamená, že v danej situácii až do odvolania nemožno organizovať hodové slávnosti, púte, ani iné podobné farské podujatia, pri ktorých sa stretáva väčšie množstvo ľudí a konzumuje sa občerstvenie. V kostole pri bohoslužbách je nosenie rúšok povinné pre všetkých bez rozdielu. Ďalšou povinnosťou je dezinfekcia rúk, aplikovaná inou osobou - nie chytanie dezinfekčnej nádoby vstupujúcimi veriacimi. Ľudia v povinnej karanténe, či s príznakmi ochorenia Covid-19 sa nemôžu zúčastniť bohoslužieb. Musíme dodržiavať šachovnicové sedenie a odstupy medzi stojacimi osobami majú byť dva metre. Sväté prijímanie sa podáva na ruku a sväté omše budú v kostoloch recitované, lebo spev je zakázaný. Správajme sa zodpovedne a nepodceňujme vážnosť situácie.

Ohlášky: Bohoslovec František Daško, syn Jozefa Daška a Lenky r. Košútovej, bývajúci v Horných Kočkovciach, ul. F. Hečku 1449, má prijať sviatosť diakonátu dňa 1. októbra 2020 v Ríme.

Upratovanie kostolov:

Horné Kočkovce - sk. č. 6, Dolné Kočkovce - sk. č. 2, Nosice – sk. č. 6.

 

Príloha:

Covid semafor pre presnejšiu orientáciu v epidemiologických opatreniach v kostoloch.