Máte chuť na sladké? Ide to aj bez cukru a „umelín“. Vyskúšali sme recept na raw, teda nepečenú čokoládovú roládu. Výsledok bol viac ako perfektný! Naučte sa s nami „upiecť“ tento skvelý dezert! Je to rýchle a jednoduché.
Na prípravu potrebujeme:
100 g za studena lisovaného kokosového oleja
50 g kvalitného kakaa
50 g kakaového masla (kúpite v každom dobrom bio obchode)
lyžicu javorového sirupu (môžete použiť aj sirup z Agáve)
cca. 100 g orechov (zmes z mandlí, vlašských a lieskových orechov v ľubovoľnom pomere)
{module [120|rounded]}
Postup:
Zmes orechov nahrubo posekáme a dobre premiešame so všetkými ostatnými surovinami.
Hmotu necháme chvíľu stuhnúť aby sa ľahšie formovala do požadovaného tvaru.
Potom ju vyklopíme na potravinársku fóliu a vyformujeme z nej, pomocou fólie, roládu.
{module [120|rounded]}
Vzniknutú rolku dostatočne „vyšúľame“ na pracovnej doske. Hotovo!
Roládu necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu – ideálne aj cez noc, aby sa všetky chute dokonale spojili.
{module [120|rounded]}
Po vychladnutí a stuhnutí ju rozbalíme a pokrájame...
{module [120|rounded]}
... a servírujeme .... :)
Dobrú chuť!
Ak ste recept vyskúšali a chutil vám, napíšte nám vaše postrehy do komentárov pod článok!
Váš tím Kočkovce.sk
{module [224|rounded]}
{jcomments on}