Doporučujeme originálny recept na v hrnci pečenú zemiakovú babu ...
Potrebujeme:
6 kg zemiakov, 3 cibule, soľ, cesnak, 20 dkg bočik, olej.
Postup:
Zemiaky postrúhame (pomelieme),
cibuľu, cesnak a bok nakrájame. Asi takto:
Vo veľkom hnci najskôr opečieme bočik,
{module [120|rounded]}
po chvíli k nemu pridáme cibuľu.
Keď je opečená aj cibuľa, pridáme zemiaky, hmotu posolíme a premiešame. Hrniec zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na plnej teplote ca. 1 hodinu, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte štyri hodiny.
{module [120|rounded]}
A takto vyzerá baba chvíľu po dopečení a vychladnutí :)
Dobrú chuť.
{jcomments on}