Máte chuť na sladké? Ide to aj bez cukru a „umelín“. Vyskúšali sme recept na raw, teda nepečenú čokoládovú roládu. Výsledok bol viac ako perfektný! Naučte sa s nami „upiecť“ tento skvelý dezert! Je to rýchle a jednoduché.

raw cokoladova rolada10

Na prípravu potrebujeme:

100 g za studena lisovaného kokosového oleja

50 g kvalitného kakaa

50 g kakaového masla (kúpite v každom dobrom bio obchode)

lyžicu javorového sirupu (môžete použiť aj sirup z Agáve)

cca. 100 g orechov (zmes z mandlí, vlašských a lieskových orechov v ľubovoľnom pomere)

raw cokoladova rolada1




Postup:

Zmes orechov nahrubo posekáme a dobre premiešame so všetkými ostatnými surovinami.

raw cokoladova rolada2

Hmotu necháme chvíľu stuhnúť aby sa ľahšie formovala do požadovaného tvaru.

raw cokoladova rolada3

Potom ju vyklopíme na potravinársku fóliu a vyformujeme z nej, pomocou fólie, roládu.

raw cokoladova rolada4

 

 

raw cokoladova rolada5

 

Vzniknutú rolku dostatočne „vyšúľame“ na pracovnej doske. Hotovo!

 

raw cokoladova rolada6

 

Roládu necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu – ideálne aj cez noc, aby sa všetky chute dokonale spojili.

 

raw cokoladova rolada7

 

 

raw cokoladova rolada8

 

Po vychladnutí a stuhnutí ju rozbalíme a pokrájame...

 

raw cokoladova rolada9

 

 

... a servírujeme .... :)

Dobrú chuť!

Ak ste recept vyskúšali a chutil vám, napíšte nám vaše postrehy do komentárov pod článok!

Váš tím Kočkovce.sk

 

raw cokoladova rolada10

 

 

 

 

  

 

Komentárov  

0 #2 RE: Zdravá sladkosť bez cukru? Urobte si raw čokoládovú roládu (recept v článku)návštevníčka z BA 2015-04-23 12:25
Keďže sa nedá prispievať pri smoothie recepte, musím ho pochváliť tu :) Mňam. A super nápad s tou mrkvou a ľanovými semienkami - dik za inšpiráciu, Filip ;)
+1 #1 RE: Zdravá sladkosť bez cukru? Urobte si raw čokoládovú roládu (recept v článku)DJM 2015-02-06 19:41
Tuto roladu sme doma vyskusali už niekolko krat a máme malé zlepsenie. Ak nemáte poruke bioobchod, kakaové maslo nahraďte klasickým a pridajte viac orechov alebo kokos. Namiesto trápenia sa roladou, naplňte hmotou silikonovu formu na ľad a zachladte. je to výborná bonboniera :)

Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť